Basitçe içinden mermiler çıkan bir kutu olan MAC-10 hafif makinelisi, yüksek bir atış hızına sahiptir ancak fazla geri teper ve isabet oranı düşüktür.
―Resmi açıklaması

MAC-10, Counter-Strike serisinde Teröristlere özel bir makineli tabancadır. Bu silahın Anti Teröristler için muadili Global Offensive 'den önce TMP idi ve Global Offensive 'de ise MP9 'dur.

Genel bakış

MAC-10 (Military Armament Corporation Model 10, resmi olarak M-10), 1964'te Gordon Ingram tarafından geliştirilmiş bir makineli tabancadır. Bu silah 45 ACP veya 9mm türde mermiler kullanabilir. Counter-Strike serisinde ise her zaman .45 ACP türde mermi kullanmıştır.

Oyunda MAC-10 Teröristlere özel orta derecede güçlü bir makineli tabancadır. En büyük dezavantajları isabetsizliği ve yüksek geri tepmesidir. Bu nedenlerden dolayı MAC-10 basit eğlence veya rekabetçi modlarında çok nadiren kullanılır. Şuanda Counter-Strike: Global Offensive 'deki fiyatı $1050'dir ve daha önceki oyunlardaki fiyatı ise $1400'dür.

Özellikler

CS 1.6, CS:CZ ve CS:S
Bölge Ana Saldırı
Zırhsız Zırhlı
Kafa 114 54
Göğüs ve Kol 28 13
Karın 35 17
Bacak 21 21
Kırmızı öldürücü vuruşları simgeler.
CS:GO
Bölge Ana Saldırı
Zırhsız Zırhlı
Kafa 114 65
Göğüs ve Kol 28 16
Karın 35 20
Bacak 21 21
Kırmızı öldürücü vuruşları simgeler.

MAC-10 hafif bir silahtır. Eski Counter-Strike oyunlarında elde taşınırken oyuncunun hızı saniyede 250 birimdir, yani hızı hiç azalmaz. Global Offensive 'de ise hareket hızını 240'a düşürür, yani %4 azalır. Ayrıca MAC-10 suyun altında da ateş edebilir.

Avantajları

  • Çok yüksek atış hızı
  • Orta hasar
  • Ucuz olması
  • Hafif olması
  • Kısa yeniden doldurma süresi (Global Offensive 'de)

Dezavantajları

  • İsabetsizliği
  • Fazla geri tepmesi
  • Kötü zırh deliciliği
  • Uzun yeniden doldurma süresi (Global Offensive 'den önce)

Başarımlar

Silah
Ingram Mac-10 Expert css Ingram Mac-10 Ustası
Mac-10 ile 500 düşman oyuncuyu öldür.

Silah Uzmanlığı
MAC-10 Expert csgo MAC-10 Ustası
MAC-10 ile 100 düşman öldür.

TMP ile kıyaslaması

Tmphud
Tmphud cz

Avantajları

  • Daha fazla durdurucu güç (.45 ACP vs 9mm)

Nötr

  • Şarjör kapasitesi (30 mermi)
  • Hareket hızı (saniyede 250 birim)

Dezavantajları

  • Daha pahalı ($1400 vs $1250)
  • Rezervde daha az cephane bulunması (100 mermi vs 120 mermi)
  • Daha düşük atış hızı (800 rpm vs 857 rpm)
  • Daha yavaş yeniden doldurma (3.45 saniye vs 2.2 saniye)
  • Nispeten daha fazla ses çıkarması (susturucuya sahip değildir)

Görünümler

Condition Zero

Görev Turu 'nda MAC-10'u birincil silahı olarak kullanan iki Terörist bot vardır. Bunlar:

  • Outcast: Easy (rastgele bir tabancayla)
  • Madman: Fair (rastgele bir tabancayla)

Diğer Terörist botlar paraları P90 'a yetmezse MAC-10 satın alırlar.

Deleted Scenes

Muadili TMP gibi MAC-10 da Deleted Scenes görevlerinde çok nadiren görülür. Oyuncunun MAC-10'u kullanabildiği tek görev Building Recon 'dur, görevin "gizlilik" kısmı sona erdiğinde bir masanın üzerinde bulunur. Ayrıca Miami Heat görevinde bir SEAL Team 6 askeri görevin sonunda bir MAC-10 kullanırken görülebilir.

Diğer bilgiler

  • MAC-10'un ilk Counter-Strike oyunlarında da orijinal ismini korumasının sebebi silahın isim haklarına sahip olan Military Armament Corporation'ın iflas etmiş olmasıdır.

Dış bağlantılar