Güçlü ve güvenilir, AK-47 dünyanın en popüler saldırı tüfeklerinden biridir. Kontrollü atış gücü ile yakın mesafede ölümcüldür.
―Resmi açıklama

AK-47 veya önceki oyunlardaki adıyla CV-47, Counter-Strike oyunlarında sadece Teröristler tarafından satın alınabilen bir silahtır. Bu silahın Anti Teröristler için muadili Global Offensive 'den önce Maverick M4A1 Carbine 'ydi. Global Offensive 'deki muadilleri ise M4A4 ve M4A1-S 'tir.

Genel bakış

AK-47 [ya da Avtomat Kalashnikova (Rusça: Автомат Калашникова), Kalaşnikof, AK, veya Rus argosunda "Keleş"], Sovyetler Birliği 'nde Mikhail Kalashnikov 'un geliştirdiği selektif ateşli ve gaz geri tepmeli 7.62×39mm taarruz tüfeğidir. Gerçek hayatta bazı zamanlarda Anti Terörizm birimi Spetsnaz tarafından da kullanılır.

Oyun içinde AK-47 sadece Teröristlerin satın alabileceği bir silahtır. Sahip olduğu gücü ve menzili ile oyundaki en etkili silahlardan biridir. Tek dezavantajları birkaç atış yaptıktan sonra isabetinin düşmesi ve yüksek geri tepmesidir. AK-47 Counter-Strike serisindenki en popüler Terörist silahıdır. Serinin önceki oyunlarındaki fiyatı $2500 iken Global Offensive 'deki fiyatı $2700'e çıkmıştır.

Özellikler

Bölge Ana Saldırı
Zırhsız Zırhlı
Kafa 143 111
Göğüs ve Kol 35 27
Karın ve Pelvis 44 34
Bacak 26 26
Kırmızı öldürücü vuruşları simgeler.

AK-47 orta ağırlıkta bir silahtır. Önceki Counter-Strike oyunlarında elde tutulurken oyuncunun hareket hızı saniyede 250 birimden 221'e düşer, yani hızda %11.6'lık bir azalma olur. CS:GO 'da ise hareket hızı 215'e düşer, yani azalma %14'tür. Ayrıca AK-47 suyun altında ateş edebilir.

Avantajlar

  • Kask kullanan oyuncuları bile kafadan tek bir vuruşla öldürür
  • Yüksek hasar
  • Hızlı yeniden doldurma
  • Yüksek ilk atış isabeti 
  • Fiyatına göre yüksek performans göstermesi ve M4A1, M4A4 ile M4A1-S 'ten daha ucuz olması
  • Bütün menzillerde etkili

Dezavantajlar

  • Fazla geri tepme
  • Birden fazla atış yaparken isabet kaybeder
  • Bir taarruz tüfeğine göre düşük atış hızı
  • Nispeten ağır olması
  • En fazla ses çıkaran tüfeklerden biri olması

Başarımlar

Silah
CV-47 Expert css CV-47 Ustası
CV-47 ile 1,000 düşman öldür.

Silah Uzmanlığı
AK-47 Expert csgo AK-47 Ustası
AK-47 ile 1,000 düşman öldür.

Görünümler

Condition Zero

Görev Turu 'nda AK-47'yi ana silahı olarak kullanan birçok Terörist bot bulunmaktadır. Bunlar:

Deleted Scenes

AK-47 teröristlere özel bir silah (Spetsnaz hariç) olduğu için oyuncunun bu silahı kullanabileceği çok az fırsat vardır. AK-47 aşağıdaki görevlerde oyuncu tarafından kullanılabilir:

  • Building Recon: Bir teröristin ortaya çıktığı ilk ilk kapıda bir silah kutusunun üzerinde bulunur.
  • Turn of the Crank: Görevin başlangıcında girilen ilk odada bir çamaşır makinesinin üzerinde bulunur.
  • Pipe Dream: Oyuncunun başlangıç ekipmanında yer alır.

Colt M4A1 ile karşılaştırılması (CS 1.6 & CZ)

M4a1hud
M4a1hud cz

Pozitif

  • Daha yüksek ana hasar (+3)
  • Daha ucuz (-$600)
  • Daha hızlı yeniden doldurma (-0.6 saniye)
  • Kask giyilmiş olsa bile kafadan vuruşlar öldürür

Nötr

  • Aynı mermi kapasitesi (30 / 90)

Negatif

  • Daha düşük atış hızı (600rpm vs 685rpm)
  • Daha fazla geri tepme (+%12)
  • Daha ağır (+%4)
  • Daha pahalı cephane fiyatı (+$20)
  • Bir susturucuya sahip olmaması
  • Daha isabetsiz

Galeri

Global Offensive skinleri

* StatTrak olarak da mevcut

Dış bağlantılar

Also on FANDOM

Random Wiki